A Neera kúra – Méregtelenítés mesterfokon

Az ember sohasem kételkedett a Természet végtelen bölcsességében

Eleink ösztönösen igyekeztek szimbiózisban élni környezetükkel. Télen meleg és tápláló ételeket ettek, tavasztól őszig pedig egy könnyedebb, vitamindús formára tértek át, mindazt fogyasztva, amit a Nap, a szél és az eső a földben megteremtett számukra. Mindemellett a normális étkezési ritmusnak része volt a böjt.
Sokak számára ellentmondásnak tűnhet, hogy a XXI. század elején miért is kellene, még olyan hagyományos módszerekben hinni, mint a böjt. A válasz pedig egyszerű, mert a szervezetünk időnkénti pihentetése, a terhektől való megszabadítása a leghatékonyabb mód a kiegyensúlyozott élethez (egészséghez). Jelenkori étkezési szokásunk nagyon eltávolodott az egykori étkezési ritmustól, hiszen manapság az ember szinte a nap bármely szakaszában, szinte bármit és bármennyit tud enni és nem a szervezet valódi szükségletét veszi figyelembe. A szervezetünk egy páratlan összhangban működő biológiai gépcsoda, ám még ez a páratlan csoda sem képes huzamos ideig egészségesen működni, ha nem megfelelő táplálékkal etetjük. Életmódot váltani legtöbbször csak kényszer hatására szoktunk. A bölcs ember azonban nem várja meg ezt. Ha nincs is már lehetősége a Természet szívdobogásainak ütemére létezni, saját szervezetének időszakos karbantartására megvan a lehetősége. Egy ilyen lehetőség a böjt. A böjt szóról a táplálékmegvonás jut eszünkbe, de erről nincs szó, csupán szokásos étkezési rutinunkat függesztjük fel néhány napra. A Neera kúrát a fentiek szellemében több éves kísérletezéssel fejlesztette ki orvosok, természet gyógyászok, ájurvédikus orvosok egy csoportja Svájcban.

madal-bal-szirup-500ml-1000ml-2.jpg

A kúra lényege a léböjt, ami ebben az esetben nem üres víz ivását jelenti, hanem egyfajta visszafogott táplálkozásnak tekinthető. A Madal Bal Neera szirup 5 féle pálmaszirup és fekete juharszirup keverékéből áll,  amely a kúra idejére energiával és tápanyagokkal látja el a szervezetet, hogy az ne gyengüljön le. Nagyon fontos, hogy az emésztőrendszerünk a kúra ideje alatt takarékra kapcsolhat, van elegendő ideje a felgyülemlett salakanyagok kíméletes eltávolítására. Hogyan működik? A Madal Bal Neera sziruphoz frissen facsart citromlevet, őrölt cayanne borsot és vizet adunk. Ezt a keveréket isszuk a kúra ideje alatt, egyéb táplálékot nem fogyasztunk, hogy a méregtelenítés folyamata beinduljon. A keverék mellé szabad, sőt ajánlott néhány pohár víz, esetleg ízesítés nélküli gyógyteák fogyasztása is. A keverékben a szirup adja az energiát, a citromsav elősegíti a zsírok feloldódását, a cayanne bors intenzívebbé teszi a kiválasztást és a víz segít kiüríteni a feloldott lerakódásokat. A víz lehetőleg ne csapvíz legyen, hanem forrás, vagy ásványvíz. A napi kávé, alkohol, tej és egyéb italok kerülendőek a kúra tartamára.

A kúra idejére nincs aranyszabály, az elsavasodásunk mértéke, és a tűrőképességünk határozza meg. Mindenesetre 3-4 napos kezdő, 10 napos alap-, és 14 napos kúráról beszélhetünk, ennél hosszabb nem javasolt. Aki komolyabb gonddal küszködik és gyógyszereket szed rá, az konzultáljon háziorvosával, mielőtt belekezd. Hiszen a szauna sem javasolt beteg embernek.

A www.neera.hu oldalon, illetve K.A.Beyer: Neera Méregtelenítő- és tisztítókúra c. könyvében részletesen tájékozódhat. A terméket keresse weboldalunkon, illetve reform- és bioboltokban, és drogériákban.

mbsy.jpg
Végezetül, érdekességképpen a Neera szirupot sokan üdítőként is fogyasztják minden nap két böjt között, ami így egyfajta emésztést elősegítő hatást fejt ki. Egy nagy pohár üdítőhöz 2 evőkanál Neera szirup, 2 evőkanál frissen facsart citromlé, késhegynyi őrölt cayanne bors és 2,5 dl víz szükséges elkeverve. Egészségükre!