Vitaminok:
A vitaminok a szervezet számára nélkülözhetetlenek, ezért érdemes a megfelelő bevitelükről gondoskodni. Megkülönböztetünk zsírban oldódó (A, D, E, K) és vízben oldódó (B-vitaminok, C-vitamin, folsav, biotin) vitaminokat, melyek kivétel nélkül fontosak ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. A zsírban felszívódó vitaminok felszívódása és hasznosítása, csak akkor lehetséges, ha megfelelő mennyiségű zsiradékkal együtt visszük be a szervezetünkbe. A vízben oldódó vitaminokat szervezetünk nem képes raktározni, ezért minden nap szükség van a bevitelükre. Fontos tudni, hogy ételeink elkészítése közben – párolás, főzés, sütés – azok vitamintartalma jelentősen csökkenhet.
Ásványi anyagok:
Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be, a szervezetünk 4-5%-át teszik ki. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát, és meghatározott mennyiségre van szükség a szervezet zavartalan működése érdekében. A szervezet számára elengedhetetlen a kalcium, a jód, a vas, a magnézium, a foszfor és a cink.