Az Upanisadok – B709

1.125 Ft

25% Kedvezmény
Raktáron! Szállításra kész, add le rendelésed még ma!
Szállítás 2 munkanapon belül!
Leírás
A hindu kultúra és spiritualitás alapját és forrását képező Véda szimbolikus nyelvezete csak a beavatottak számára volt érthető, a modern ember számára viszont teljesen elveszett az eredeti, legbelső jelentése. Az Upanisadokat mindig is a Véda betetőzésének, a Véda végének, azaz Védántának tekintették, mely a belső tanítás legjavát, a belső élet célját tartalmazza. Bár a Véda szimbolikus nyelvezetét felváltotta egy intuitív kifejezési forma – mely később megteremtette a lehetőséget az intellektuális filozófiai iskolák felvirágzására is – a cél továbbra is az Igazság közvetlen megtapasztalása és felismerése maradt. Az Upanisadok legfontosabb tanítása, hogy minden lény legmélyebb Énje, azaz a lelke egy az istenivel. Amikor felismerjük az igazi Ént, azaz az átmant, akkor megismerjük a legmagasabb rendű valóságot és minden létezés alapját. Az egységnek ez a realizálása az alapja az egyetemes, minden lény iránt megnyilvánuló szeretetnek. Ezt a Jóga, azaz az „egyesülés” meditatív és kontemplatív fegyelmi rendszerének gyakorlása révén érhetjük el. Az Upanisadok Jógájának célja a teljes önátalakítás, amely Isten felismerésében és az Istennel való egyesülésben éri el tetőpontját: „Aki ismeri Brahmant, Brahmanná válik.”

Sri Chinmoy, modern korunk látnoki költője, jógija és Brahman ismerője, e kötetben az Upanisadok szerzőivel való mélységes belső azonosulása révén juttatja kifejezésre ihletett gondolatait a Védánta jelentésével, saját felismerésével és tanításával kapcsolatban.


Gyártó: Madal Bal könyvkiadó
Cikkszám: B709

Vélemények (0)
0 ★
0 értékelés
5 ★
0
4 ★
0
3 ★
0
2 ★
0
1 ★
0

Legyél Te az első, aki értékeli ezt a terméket!

Legyél Te az első, aki értékeli: “Az Upanisadok – B709”

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll To Top
Close
Close
Menü
Főoldal
0 Kosár
Close

Kosarad tartalma

A kosarad jelenleg üres!

Tovább a termékekhez »